Prețurile carburanților scad în România. Noi valori la pompă din 20 august

Consumatorii de carburanți au primit o veste bună astăzi, 20 august. Atât benzina, cât și motorina au experimentat o diminuare a prețurilor la stațiile de alimentare. Această modificare a condus la o reducere a diferenței dintre valorile minime și maxime ale combustibililor, cu o singură excepție, informează Capital.ro.

Statisticile recente oferă o imagine a situației. În cazul benzinei standard, valoarea minimă înregistrată este de 7,25 lei pentru un litru, marcând o scădere de doi bani comparativ cu ziua precedentă. Această ofertă este disponibilă la o stație Petrom situată pe strada Dr. Herescu Petre nr. 2A. În contrast, prețul maxim pentru aceeași categorie de combustibil se situează la 7,46 lei per litru, fiind practicat de multe benzinării Rompetrol și MOL.

Pentru benzina de calitate superioară, intervalul de preț variază între 7,81 lei/litru la aceeași stație Petrom menționată anterior și 8,16 lei/litru la patru locații MOL, trei fiind situate pe șoseaua Colentina și una pe strada Chișcani nr. 1.

În ceea ce privește motorina standard, prețul minim de 7,27 lei/litru poate fi găsit tot la stația Petrom de pe strada Dr. Herescu Petre nr. 2A, în timp ce valoarea maximă de 7,42 lei/litru este practicată de numeroase stații Rompetrol și MOL.

Motorina de calitate superioară prezintă cea mai mare variație de preț. Cea mai avantajoasă ofertă, de 7,67 lei/litru, este disponibilă la multe dintre benzinăriile Lukoil. La polul opus, prețul maxim de 7,98 lei/litru este practicat doar în două locații MOL de pe șoseaua Colentina, la numerele 258 și 374.

Analiza pieței evidențiază că Petrom rămâne liderul în oferirea celor mai competitive prețuri pentru majoritatea tipurilor de carburanți, cu excepția motorinei superioare. În contrast, companiile OMV, MOL și Rompetrol tind să practice prețurile cele mai ridicate.

Evoluția pieței petroliere internaționale continuă să influențeze direct prețurile carburanților din România. În dimineața zilei de 20 august, țițeiul Brent a înregistrat o scădere de 0,15%, ajungând la 77,54 dolari per baril. Simultan, varietatea americană West Texas Intermediate a atins valoarea de 74,23 dolari. Este de menționat că în ziua precedentă, Brent-ul a suferit o depreciere de aproximativ 2,5%, în timp ce WTI a înregistrat o scădere de 3%.

Contextul geopolitic joacă un rol important în aceste fluctuații. Perspectiva unei posibile încetări a ostilităților în Orientul Mijlociu a a avut un impact pozitiv asupra prețurilor petrolului. Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a anunțat că premierul israelian Benjamin Netanyahu a acceptat o „propunere de tranziție” prezentată de Washington pentru rezolvarea divergențelor existente. Blinken a făcut un apel către Hamas să adopte o poziție similară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

La ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

Revolut este un serviciu financiar digital care a câștigat rapid popularitate datorită funcționalităților sale...