Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică?

Multe bănci din România sau din străinătate oferă clienților servicii bancare printre care și depunerea numeralului în contul dorit. Această operație financiară are loc, în special, în momentul în care persoana în fapt dorește să depune bani pe cardurile utilizate pentru diverse plăți sau pentru a depune bani în conturile altor persoane.

Este important de menționat că, înainte de a depune banii la bancă trebuie să vă informați dacă banca dispune de această funcție de depunere a numerarului. Pentru a realiza această operațiune, este nevoie de cardul bancar, în cazul în care decideți să realizați această operațiune la bancomat.

Totuși există unele situații în care se percep comisioane pentru depunerea de numerar: dacă nu dispuneți de un card bancar și doriți să depuneți numerar într-un cont bancar unei persoane, acest lucru este posibil, dacă vă prezentați la ghișeul băncii, dar vor exista comisioane mult mai mari.

Dacă aveți în vedere să retrageți anumite sume de bani din bancă, trebuie să luați în calcul regulamentul băncii la care aveți cardul. Deși sumele din conturi reprezintă banii dumneavoastră, trebuie să știți că, băncile stabilesc o sumă maximă de bani pe care un client o poate retrage, într-o singură zi. În general, băncile stabilesc sume maxime de 3.000 lei sau chiar 5.000 lei pe care beneficiarii le pot accesa.

De exemplu, suma de bani maximă pe care un client o poate retrage dacă deține un card la Banca Transilvania, este de 5.000 lei pe zi. Este necesar să informați departamentul responsabil pentru servicii cu clienții în cazul în care doriți să măriți limita de bani pe care doriți să îi retrageți, pentru ca suma să ajungă la 9.000 lei pe zi.

Pe de altă parte, dacă doriți să depuneți numerar la bancă, în lei, luați în considerare faptul că, se pot depune doar bancnote de 5, 10, 20, 50, 100 și 200 lei.

De asemenea, depunerea numerarului în bancă este considerată o operațiune financiară, însă aceasta presupune anumite limite. În funcție de banca unde sunteți client, există anumite limitări privind depunerea de numerar.
Un exemplu, care vizează persoanele fizice este Banca ING. Această bancă prevede o limită pentru depunerile în numerar de 15.000 lei/zi.

Indiferent de banca la care sunteți client, trebuie să știți că băncile au politici și regulamente diferite, astfel că, limitările privind depunerile sau retragerile în numerar se calculează pentru toate operațiunile financiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

Valoare reziduală

Ce înseamnă valoarea reziduală? Valoarea reziduală reprezintă suma de bani pe care un client care...

Ce bancă cumpără bani vechi?

De ce sunt valoroși banii vechi? Banii vechi au evoluat în timp, astfel că în...