Prețul unei espresso pentru o casă în Italia. Cum a transformat inflația programul caselor cu 1 euro la 3, în paradisul sicilian

Localitatea siciliană Sambuca di Sicilia, pionieră în inițiativa de a oferi locuințe la prețul simbolic de un euro pentru a contracara depopularea și migrația tinerilor, și-a revizuit recent strategia. Autoritățile locale au decis să mărească prețul de pornire la 3 euro, adaptându-se astfel noilor realități economice.

În contextul presiunilor inflaționiste, vechiul preț de un euro a devenit nerealist, fiind acum echivalent cu costul unor obiecte uzuale din gospodărie.

Actuala ofertă include 12 proprietăți imobiliare, iar administrația locală, bazându-se pe experiența acumulată din edițiile anterioare ale programului, anticipează un interes substanțial din partea potențialilor cumpărători, în ciuda acestei ajustări de preț, informează Wall-Street.ro.

Comparativ cu alte localități italiene care au implementat programe similare, Sambuca di Sicilia a înregistrat un succes remarcabil. Acest lucru se datorează faptului că administrația locală deține un număr semnificativ de imobile abandonate, ca urmare a seismului din 1968, având astfel libertatea de a le gestiona fără complicații legate de proprietate.

Deși prețul inițial este de 3 euro, acesta reprezintă doar punctul de plecare pentru licitație. Primarul subliniază că imobilele sunt structuralmente solide, însă ele necesită lucrări de renovare ce pot ajunge la costuri cuprinse între 30.000 și 200.000 de euro.

Procesul de vânzare implică o licitație în care ofertele sunt depuse în plicuri sigilate și deschise în prezența unui judecător. Participanții trebuie să depună o garanție de 5.000 de euro, sumă ce va fi reținută câștigătorului licitației.

Impactul acestei inițiative depășește cadrul strict al programului. Numeroși participanți care nu au reușit să achiziționeze locuințe prin acest mecanism au optat pentru cumpărarea altor proprietăți din Sambuca, rezultând într-un total de 250 de tranzacții imobiliare în ultimii ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

La ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

Revolut este un serviciu financiar digital care a câștigat rapid popularitate datorită funcționalităților sale...