În cât timp se eliberează un card bancar?

La modul general, un card bancar este un instrument emis de către o instituție bancară, cu scopul de a facilita realizarea plăților în spațiul economic, cât și de a maximiza  siguranța acestor operațiuni. Principalele categorii de carduri bancare sunt: de debit, de credit și cardurile preplătite. 

Cardurile de debit sunt unele dintre cele mai utilizate carduri, fiind folosite de un număr mare de persoane, deoarece utilizarea acestui tip de card contribuie la administrarea banilor personali într-un mod eficient. În plus, cardurile de debit permit efectuarea tranzacțiilor în magazine sau în alte locuri unde exista POS, dar și în mediul online, avantajele utilizării acestora fiind evidente.

Un card de credit reprezintă împrumutul pe care îl oferă o bancă clientului. Beneficiarul poate să utilizeze acest card de câte ori dorește, dar în limita sumei de bani de care dispune. Băncile numesc această sumă maximă de bani, de pe cardurile de credit, limite de credit. Odată utilizată pe diverse bunuri sau servicii, limita de credit scade. 

Card bancar

De cele mai multe ori, clienții care doresc emiterea unui astfel de card, doresc să cumpere produse îndatorându-se băncii, pentru achiziția produselor dorite.

Cu alte cuvinte, există câteva diferențe majore între cardurile de debit și cardurile de credit.

În timp ce cardurile de debit sunt utilizate pentru efectuarea plăților, dar în limitele fondurilor disponibile pe care le deține persoana, cardurile de credit se folosesc pentru realizarea plăților în credite.

Cardurile preplătite sunt asemănătoare cardurilor de debit, însă acestea conțin suma de bani pe care deținătorul dorește să o adauge pe card. Sunt utilizate, de obicei, de persoanele care doresc să nu depășească o sumă de bani prestabilită. Utilizarea acestui card este foarte ușoară, după ce clientul intră în posesia acestui tip de card, poate să adauge în siguranță banii pe care dorește să îi utilizeze.

Cât durează să deschizi un cont bancar? 

Datorită tehnologiei avansate de care beneficiază inclusiv sistemele bancare, pentru deschiderea unui cont bancar nu mai este necesară prezența fizică la bancă. Deschiderea unui cont bancar presupune două condiții: persoana să aibă vârsta de peste 18 ani și să dețină o carte de identitate.

Timpul necesar pentru a deschide un cont bancar diferă de la fiecare instituție bancară în parte, în funcție de numărul de solicitări pe care le are. Însă, un cont bancar poate să fie deschis în câteva minute, dacă se alege opțiunea deschiderii contului în format online, sau câteva zile, dacă clientul decide să meargă la bancă să deschidă contul.

În cât timp se eliberează un card bancar?

După cum am menționat mai sus, de cele mai multe ori, dacă nu apar diverse întârzieri la platformele instituțiilor bancare, un cont bancar se deschide, online,  în maxim 10 minute. Pe de altă parte, deoarece trebuie livrat la adresa indicată de client, pentru cardul bancar trebuie să așteptați câteva zile.  

În cazul în care decideți să vă deschideți contul prezentându-vă în instituția bancară, acest proces poate să dureze mai mult timp, în funcție de numărul de persoane prezente. 

Dacă optați pentru această variantă, trebuie să luați în considerare faptul că livrarea cardului se va face în agenție, în decurs de câteva zile de la data emiterii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

Valoare reziduală

Ce înseamnă valoarea reziduală? Valoarea reziduală reprezintă suma de bani pe care un client care...