AlTi Global atrage investiție de 300 milioane de dolari de la Allianz X

AlTi Global, o entitate specializată în gestionarea averii și a investițiilor alternative la nivel mondial, a reușit să atragă o infuzie financiară de până la 300 de milioane de dolari din partea Allianz X, informează FinTech Global.

Această tranzacție financiară constă într-o investiție inițială de 250 de milioane de dolari, efectuată de Allianz X, ramura investițională a Allianz SE, însoțită de o opțiune suplimentară de 50 de milioane de dolari.

Strategia AlTi Global vizează utilizarea acestui capital proaspăt pentru a-și finanța planurile de fuziuni și achiziții, precum și pentru a susține diverse inițiative de creștere organică. Obiectivul principal al acestei expansiuni este consolidarea prezenței globale a AlTi atât în piețele existente, cât și în cele noi, valorificând expertiza și rețeaua de conexiuni a Allianz și Constellation Wealth Capital (CWC).

În prima parte a anului curent, AlTi a beneficiat de o investiție de 150 de milioane de dolari din partea CWC, o platformă specializată în gestionarea activelor alternative.

Acest influx financiar a facilitat achiziționarea East End Advisors în luna aprilie și a Envoi, LLC în iulie. Se anticipează că parteneriatul cu Allianz va conduce la dezvoltarea unor soluții menite să îmbunătățească serviciile oferite clienților ambelor companii.

Ca parte integrantă a acestui acord, Andreas Wimmer, membru al consiliului de administrație al Allianz SE, și Nazim Cetin, CEO-ul Allianz X, vor fi incluși în consiliul de administrație al AlTi.

Detaliile tranzacției includ emiterea a 140.000 de acțiuni dintr-o nouă serie de Acțiuni Preferențiale Convertibile Cumulative Seria A și 19.318.580,96 acțiuni ordinare de Clasa A ale AlTi, în valoare totală de 250 de milioane de dolari. În plus, AlTi a emis warante pentru 5.000.000 de acțiuni ordinare de Clasa A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

La ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

Revolut este un serviciu financiar digital care a câștigat rapid popularitate datorită funcționalităților sale...