UE acuză Microsoft de practici anticoncurențiale prin asocierea platformei Teams la pachetul Office.

Uniunea Europeană a emis un raport preliminar prin care acuză Microsoft de practici anticoncurențiale, referindu-se la integrarea platformei Teams în pachetul Office ca fiind o asociere neconformă cu legislația în vigoare. Instituțiile europene au subliniat că eforturile companiei de a separa cele două produse sunt considerate insuficiente.

În aces sens, autoritățile de la Bruxelles susțin că prin incorporarea Teams în pachetul Office, Microsoft a obținut un avantaj competitiv nejustificat în detrimentul competitorilor precum Zoom sau Slack. Se menționează că Microsoft a implementat gratuit Teams în pachetul Office 365 în urmă cu șapte ani, eliminând treptat Skype for Business, relatează legalbadger.org

În luna aprilie, Microsoft a prezentat o strategie de separare a Teams de Office, în încercarea de a pune capăt investigației europene. Cu toate acestea, Uniunea Europeană consideră că aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a asigura o competiție echitabilă pe piață. Brad Smith, director executiv al Microsoft, atransmis că: „vor fi luate noi măsuri pentru a răspunde preocupărilor Comisiei”. Una dintre deciziile companiei a fost oferirea de abonamente Office fără aplicația Teams inclusă.

Comisia Europeană evidențiază că acest raport preliminar nu reprezintă rezultatul definitiv al anchetei. În această etapă, Comisia Europeană informează părțile implicate despre obiecțiile formulate. Microsoft are posibilitatea de a oferi clarificări suplimentare sau de a solicita o audiere.

În eventualitatea în care compania va fi găsită vinovată de încălcarea legislației antitrust, aceasta riscă o sancțiune de ordin pecuniar constând în amendă de până la 10% din cifra de afaceri, precum și implementarea unor măsuri corective.

Concomitent, Microsoft se află sub lupa autorităților de reglementare pentru colaborările sale cu start-up-uri din domeniul inteligenței artificiale, cu accent pe parteneriatul cu OpenAI.

De asemenea, în ultimii ani, compania a fost supusă unor proceduri de validare a achiziției dezvoltatorului de jocuri Activision Blizzard, o tranzacție evaluată la aproximativ 70 de miliarde de dolari. Pentru a demonstra că nu va restricționa accesul la jocuri doar pe consolele proprii și nici nu va monopoliza piața jocurilor în cloud, Microsoft a încheiat diverse acorduri cu Sony și Ubisoft.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

Valoare reziduală

Ce înseamnă valoarea reziduală? Valoarea reziduală reprezintă suma de bani pe care un client care...