Shein depune în mod secret documentația pentru listarea la bursa londoneză, cea americană fiind blocată.

Compania Shein, cunoscută pentru strategia sa de fast-fashion, a inițiat în secret procedurile pentru o potențială listare la bursa londoneză, în contextul unor obstacole întâmpinate pe piața americană, informează Profit.ro.

Această mișcare strategică a fost dezvăluită de o sursă anonimă, familiarizată cu situația, care a oferit informații sub protecția confidențialității datorită naturii sensibile a discuțiilor.

Anterior, compania și-a manifestat intenția de a accesa piața de capital din Statele Unite, depunând în noiembrie documentația necesară pentru o ofertă publică inițială. Cu toate acestea, lipsa de susținere din partea parlamentarilor americani a determinat orientarea către piața britanică.

Reticența parlamentarilor americani față de Shein își are rădăcinile în preocupări legate de posibila utilizare a muncii forțate în lanțul de aprovizionare al companiei, precum și de exploatarea unei lacune fiscale americane, cunoscută sub denumirea de „minimis”.

Această prevedere legală permite importul fără taxe vamale și cu o supraveghere redusă pentru coletele cu o valoare declarată sub 800 de dolari, ridicând semne de întrebare privind originea produselor.

În ciuda acestei orientări către Londra, sursele apropiate companiei sugerează că Shein încă își dorește o listare în Statele Unite. Astfel, depunerea documentelor la Londra nu reprezintă neapărat o decizie finală privind locul ofertei publice inițiale.

Anterior, Shein a solicitat acordul autorităților chineze pentru o potențială listare pe piața americană. Rămâne neclar dacă Beijingul și-a dat acordul pentru o eventuală listare la Londra. Reprezentanții companiei au refuzat să ofere comentarii pe această temă.

Inițial, informația privind depunerea confidențială a documentelor la Londra a fost publicată de Reuters. Deși Shein și-a relocat sediul în Singapore în 2021, într-o încercare de a-și consolida imaginea de companie globală, majoritatea covârșitoare a furnizorilor săi se află în continuare în China.

Faptul că a fost nevoită să solicite aprobarea Beijingului pentru o eventuală listare în SUA sugerează că autoritățile de reglementare o consideră în continuare o entitate chineză, cu potențiale implicații asupra controlului operațiunilor și datelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

La ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

Revolut este un serviciu financiar digital care a câștigat rapid popularitate datorită funcționalităților sale...