Rovinieta poate fi achiziționată de șoferi și de pe Ghișeul.ro.

Începând cu ziua de joi, șoferii din România pot achiziționa rovinieta prin intermediul platformei oficiale de plăți online a statului, www.ghișeul.ro. Această informație a fost comunicată de Bogdan Ivan, care ocupă funcția de Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, informează legalbadger.org.

Despre această nouă opțiune, Ministrul Ivan a declarat: „Am făcut încă un pas pentru a aduce statul la un click distanță. Pentru că am intrat în perioada concediilor, am vrut să mai scăpăm românii de o grijă. Începând de astăzi, 27 iunie, românii care pornesc la drum pot cumpăra toate tipurile de rovinietă direct în platforma web www.ghiseul.ro, prin câteva clickuri. Avem deja peste 2,2 milioane de utilizatori Ghișeul.ro, iar acum, la jumătatea anului 2024, platforma a procesat 3 milioane de tranzacții. Ghișeul.ro continuă să aibă o creștere solidă, dovedind interesul românilor pentru soluții eficiente de interacțiune online cu administrația: cei peste 2 miliarde de lei colectați în primele 6 luni din 2024 depășesc valoarea colectată pe tot parcursul anului 2023″.

Aceast aspect reprezintă finalizarea procesului de interconectare dintre platforma Ghișeul.ro și sistemele informatice ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Șoferii au acum opțiunea de a achiziționa rovinieta pentru perioade variate, de la o zi până la 12 luni.

În decursul acestui an, echipa Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării s-a concentrat pe îmbunătățirea funcționalităților Ghișeul.ro, atât în versiunea web, cât și în aplicația mobilă. Un alt exemplu este cazierul judiciar online, care poate fi acum accesat și prin intermediul aplicației mobile, după ce a fost deja descărcat de un număr foarte mare de utilizatori pe întreg teritoriul țării.

Platforma Ghișeul.ro oferă în prezent peste 400 de tipuri de plăți pentru diverse servicii publice, utilități și amenzi. Aceste opțiuni sunt disponibile atât pe site-ul web, cât și în aplicația mobilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Valoare reziduală

Ce înseamnă valoarea reziduală? Valoarea reziduală reprezintă suma de bani pe care un client care...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....