Previziuni economice pentru trimestrul III 2024. Se anunță creșteri ale prețurilor pentru construcții și servicii

Institutul Național de Statistică a publicat recent un comunicat prin care arată care sunt previziunile managerilor cu privire la prețurile, producția și evoluțiile economice din diferite domenii de activitate în următoarele 3 luni, conform datelor din ancheta de conjunctură realizată în iulie 2024.

În domeniul industriei prelucrătoare, se anticipează o relativă stabilitate a producției, cu un sold conjunctural de +3%. Numărul de angajați este, de asemenea așteptat, să rămână relativ constant, cu un sold conjunctural de +1%. Se prevede însă o creștere moderată a prețurilor produselor industriale, indicată de un sold conjunctural de +14%.

Sectorul construcțiilor se anunță mai dinamic, cu o creștere preconizată a volumului producției (sold conjunctural +17%) și o creștere moderată a forței de muncă (sold conjunctural +7%). Prețurile în acest domeniu ar putea cunoaște o creștere semnificativă, indicată de un sold conjunctural de +25%.

Comerțul cu amănuntul prezintă perspective optimiste, cu o tendință de creștere a activității economice (sold conjunctural +20%) și o creștere moderată a comenzilor către furnizori (sold conjunctural +15%). Se estimează, de asemenea, o creștere a numărului de angajați (sold conjunctural +11%) și o creștere mai accentuată a prețurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +28%).

În domeniul serviciilor, se anticipează o creștere moderată a cererii (sold conjunctural +7%), o relativă stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural +2%) și o creștere moderată a prețurilor de vânzare sau facturare (sold conjunctural +14%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

La ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

Revolut este un serviciu financiar digital care a câștigat rapid popularitate datorită funcționalităților sale...