Piețele europene în creștere pe fondul inflației neașteptate din zona euro

Piețele financiare europene au încheiat sesiunea de tranzacționare în teritoriu miercuri, menținând un avânt favorabil în urma creșterii neașteptate a inflației în zona euro, informează CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a înregistrat o apreciere preliminară de 0,79%, sectorul tehnologic evidențiindu-se cu un salt de 2,62%. Compania olandeză de semiconductori ASML a fost vedeta zilei, acțiunile sale înregistrând o creștere de până la 10%, înainte de a-și modera avansul.

În zona euro, rata inflației a urcat surprinzător la 2,6% în iulie, comparativ cu 2,5% în iunie, potrivit datelor publicate de agenția de statistică a Uniunii Europene. Această evoluție a contrazis previziunile economiștilor chestionați de Reuters, care anticipau o menținere a nivelului anterior.

Rezultatele financiare ale companiilor au rămas în centrul atenției investitorilor. Acțiunile HSBC au crescut după ce banca a raportat o scădere marginală a profitului înainte de impozitare în prima jumătate a anului, depășind totuși estimările analiștilor. În plus, instituția financiară a anunțat un program de răscumpărare de acțiuni în valoare de 3 miliarde de dolari.

Compania de echipamente sportive, Adidas, a înregistrat o ușoară creștere pe parcursul zilei, înainte de a se retrage și de a închide în scădere cu 2%. Compania a raportat o creștere trimestrială de 19% a vânzărilor în Europa, însă declinul liniei Yeezy, fondată de Kanye West, a afectat performanța în America de Nord.

Adam Cochrane, analist la Deutsche Bank Research, a remarcat că principalul element nou față de declarația comercială anterioară a Adidas a fost defalcarea regională, care a relevat o „impresionantă” creștere de 9% în China.

În Statele Unite, Rezerva Federală este așteptată să mențină ratele dobânzilor neschimbate joi. Mai importante vor fi indicațiile privind direcția viitoare a politicii monetare, piețele anticipând în prezent o probabilitate de 100% pentru o reducere a ratelor în septembrie.

În Asia, atenția s-a concentrat asupra Băncii Japoniei, care a majorat rata dobânzii de referință la 0,25%, de la intervalul anterior de 0% până la 0,1%, și a prezentat un plan de reducere treptată a programului de achiziții de obligațiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

La ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

Revolut este un serviciu financiar digital care a câștigat rapid popularitate datorită funcționalităților sale...