Piața de capital românească înregistrează o săptămână de creștere cu 1,73 miliarde lei

Piața de capital din România a înregistrat o evoluție pozitivă în perioada recentă. Valoarea totală a companiilor listate la Bursa de Valori București (BVB) a înregistrat o creștere de 1,73 miliarde lei, atingând nivelul de 339,905 miliarde lei, comparativ cu 338,174 miliarde lei în intervalul anterior.

Conform informațiilor furnizate de BVB, activitatea de tranzacționare a acțiunilor a cunoscut o intensificare semnificativă. În perioada 25-28 iunie, volumul tranzacțiilor a atins 809 milioane lei, marcând o creștere de aproximativ 90% față de intervalul 17-21 iunie, informează Economica.net.

Cea mai intensă activitate de tranzacționare s-a înregistrat joi, 27 iunie, cu un volum de 569,950 milioane lei. În contrast, ziua cu cele mai puține tranzacții a fost miercuri, 26 iunie, când s-au efectuat operațiuni în valoare de 54,487 milioane lei.

În topul lichidității pe segmentul principal al BVB s-au situat acțiunile Băncii Transilvania, cu tranzacții totalizând 540,285 milioane lei, deși prețul acestora a scăzut cu 0,47%. Următoarele poziții au fost ocupate de titlurile Hidroelectrica, cu un rulaj de 72,793 milioane lei, și cele ale OMV Petrom, cu 56,995 milioane lei.

Cele mai notabile aprecieri ale cotațiilor au fost înregistrate de acțiunile Mecanica Ceahlău (+11,61%), Conted (+11,41%) și AAGES (+8,33%).

La polul opus, cele mai semnificative deprecieri au fost consemnate de acțiunile Rompetrol Well Services (-5,14%), SSIF BRK Financial Group (-4,91%) și Socep (-4,90%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

Valoare reziduală

Ce înseamnă valoarea reziduală? Valoarea reziduală reprezintă suma de bani pe care un client care...