Nvidia detronează Microsoft, devenind liderul suprem al pieței tech globale.

Nvidia a atins un nou apogeu, devenind cea mai valoroasă companie la nivel global.  Acțiunile companiei au înregistrat un record istoric, încheindu-se la aproape 136 USD per unitate, ceea ce a condus la o capitalizare de piață de 3.339 miliarde de dolari, marcând o creștere de 3,6% și depășind astfel Microsoft, după ce anterior surclasase Apple la începutul lunii, anunță Digi24.ro.

NVIDIA
Foto: Forbes.ro

Specializată în producția de cipuri esențiale pentru software-ul de inteligență artificială (AI), Nvidia a beneficiat de o cerere în continuă creștere pentru produsele sale, ceea ce a impulsionat semnificativ vânzările și profiturile companiei în ultimii ani.

Saltul spectaculos al valorii acțiunilor din ziua de marți reflectă o evaluare a companiei de către piață la 3,34 miliarde de dolari, prețul aproape dublându-se de la începutul anului curent. Remarcabil este faptul că în urmă cu opt ani, acțiunile valorau mai puțin de 1% din cotația actuală.

În arena dezvoltatorilor de AI, competiția este extrem de intensă. Companii notoriii precum Microsoft, Alphabet (proprietarul Google), Meta și Apple sunt angrenați într-o luptă acerbă pentru a crea produsul suprem în domeniu.

Nvidia nu este doar un simplu participant în această cursă, ci domină într-o măsură covârșitoare piața de cipuri AI, poziționându-se ca un jucător-cheie în industrie.

Acest context favorabil alimentează încrederea investitorilor în potențialul de creștere continuă a valorii companiei. Performanțele financiare ale Nvidia au depășit constant previziunile analiștilor în ultimii ani.

În urma publicării celui mai recent set de rezultate financiare în luna mai, Ben Barringer, analist de tehnologie la Quilter Cheviot, a remarcat: „Nvidia a „depășit încă o dată un obstacol foarte mare”, „Iar cererea nu dă semne de oprire”, a adăugat el.

Cu toate acestea, există și voci care adoptă o atitudine mai precaută față de acest avânt al Nvidia, informează sursa citată. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

La ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

Revolut este un serviciu financiar digital care a câștigat rapid popularitate datorită funcționalităților sale...