Elon Musk creează un nou dispozitiv care oferă conexiune la internet oriunde în lume.

Compania SpaceX extinde capabilitățile serviciului său de conectivitate globală Starlink, lansând o nouă soluție portabilă destinată utilizatorilor individuali.

Anterior accesibil pentru ambarcațiuni, aeronave și comunități izolate din peste 75 de țări, sistemul Starlink își face acum debutul în sfera echipamentelor personale de călătorie. Elon Musk, directorul executiv al SpaceX, consideră că această inovație va avea un impact revoluționar la nivel global, informează Economedia.ro.

Noul dispozitiv, denumit Starlink Mini, se remarcă prin dimensiunile sale reduse, comparabile cu cele ale unui computer portabil, și prin integrarea routerului Wi-Fi în structura antenei. În ciuda consumului energetic redus, terminalul este capabil să furnizeze viteze de transfer care depășesc 100 Mbps.

Musk a subliniat rapiditatea procesului de instalare, care nu necesită mai mult de cinci minute, afirmând: „Acest produs va schimba lumea”.

Cu o greutate de doar 1,1 kilograme fără accesorii, Starlink Mini beneficiază de o rezistență sporită la factori de mediu precum praful, ploaia și chiar scufundarea temporară în apă.

În Statele Unite, pachetul Starlink Mini este comercializat la prețul de 599 de dolari, la care se adaugă o taxă lunară de abonament. Compania justifică tarifele mai ridicate din anumite regiuni prin presiunea sporită asupra infrastructurii satelitare în zonele cu utilizare intensivă a internetului. În contrast, în America de Sud, același echipament este disponibil la 200 de dolari.

SpaceX își exprimă intenția de a reduce costurile serviciului Starlink, cu focus pe regiunile unde conectivitatea a fost până acum inaccesibilă sau inexistentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

Valoare reziduală

Ce înseamnă valoarea reziduală? Valoarea reziduală reprezintă suma de bani pe care un client care...