Bursa din București a avut parte de o zi de vineri în forță. Toți indicii principali au crescut

În dimineața de vineri, piața de capital din România a avut un start promițător. La doar 30 de minute după deschiderea ședinței de tranzacționare, volumul schimburilor a atins deja 3,98 milioane de lei, echivalentul a aproape 800.000 de euro, ceea ce arată un interes crescut al investitorilor, informează Agerpres.

Indicele BET, considerat barometrul principal al bursei și care urmărește evoluția celor mai mari și mai tranzacționate 20 de companii, a înregistrat o creștere de 0,43%. Similar, indiceleBET-Plus, care include 43 de companii des tranzacționate, a marcat un avans aproape identic.

Pentru investitorii interesați de un spectru mai larg de companii, indicele BET-XT, care cuprinde 25 de firme de top, a urcat cu 0,45%. În același timp, BET-BK, un indice important pentru fondurile de investiții care îl folosesc ca reper de performanță, a avut o creștere de 0,62%.

Sectorul financiar a arătat semne bune, cu indicele BET-FI, care reflectă evoluția societăților de investiții financiare (SIF-uri), crescând cu 0,60%. Nu în ultimul rând, BET-NG, indicele care urmărește 10 companii importante din domeniul energiei și utilităților, a înregistrat un plus de 0,21%.

Conform datelor furnizate de Bursa de Valori București, câștigătorii dimineții au fost Romcab, ale cărei acțiuni au crescut cu 2%, urmat îndeaproape de Infinity Capital Investments cu o creștere de 1,97% și Romcarbon, care a urcat cu 1,88%.

Pe de altă parte, nu toate companiile au avut o dimineață la fel de bună. Prefab a înregistrat cea mai mare scădere, de 6,42%, în timp ce acțiunile Ropharma au scăzut cu 2,12%, iar cele ale Electromagnetica au coborât cu 1,87%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

La ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

Revolut este un serviciu financiar digital care a câștigat rapid popularitate datorită funcționalităților sale...