Banca Transilvania, printre puținii câștigători din BET în ultima săptămână a lui iulie 2024

În perioada 23-30 iulie 2024, acțiunile Băncii Transilvania au înregistrat o creștere de 0,83% raportată la moneda europeană, poziționându-se astfel printre puținele titluri din indicele BET care au obținut un randament pozitiv, informează bursa.ro.

Instituția financiară urmează să dezvăluie performanțele sale financiare pentru prima jumătate a anului curent pe data de 20 august.

Directorul de operațiuni al Prime Transaction, Alin Brendea, a oferit o perspectivă asupra contextului economic actual: „O economie care a crescut în ultimul an peste aşteptări şi o inflaţie care începe să scadă, însă nu de o maniera convingătoare, formează unul dintre cele mai bune scenarii pentru bănci. Activitatea de creditare creşte, creditele neperformante se menţin la niveluri minimale iar, cel mai important, dobânzile se păstrează ridicate oferind o remunerare excelentă activelor bancare”.

În opinia sa, sectorul bancar ar putea prezenta rezultate favorabile, deși este posibil ca baza de comparație să nu fie avantajoasă, având în vedere performanțele excepționale înregistrate în trimestrul doi al anului precedent. Brendea adaugă: „După cum ne-a obişnuit la ultimele raportări financiare, Banca Transilvania pare mai bine plasată pentru a extrage mai multă profitabilitate din acest mediu economic”.

Recent, grupul financiar clujean a anunțat finalizarea achiziției OTP Bank România și a celorlalte subsidiare OTP Group din țara noastră, printr-o tranzacție evaluată la 347,5 milioane de euro.

La sfârșitul lunii iunie, fondurile de pensii Pilon II dețineau aproape 26,3% din acțiunile Băncii Transilvania, în creștere de la 25,9% în luna mai. Această creștere se datorează achizițiilor efectuate de fondul Vital, administrat de Carpathia Pensii, care și-a majorat participația de la 1,78% în mai la 2,31% în iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

La ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

Revolut este un serviciu financiar digital care a câștigat rapid popularitate datorită funcționalităților sale...