Banca Transilvania oferă clienților OTP Bank România posibilitatea de a efectua retrageri de numerar și de a verifica soldul conturilor la rețeaua de bancomate a BT, în condiții identice cu cele oferite la ATM-urile OTP Bank România.
Această inițiativă reprezintă o extindere a infrastructurii bancare accesibile clienților OTP Bank România, atât persoane fizice cât și juridice, oferindu-le acces la peste 1.900 de unități ATM suplimentare, distribuite în 350 de localități, pentru efectuarea operațiunilor bancare de bază.
Această facilitate constituie primul beneficiu al clienților OTP Bank România, anunțat în mod oficial de cele două instituții financiare, de la demararea integrării în cadrul Grupului Banca Transilvania.
În prezent, OTP Bank România gestionează un portofoliu de peste 380.000 de carduri emise și operează o rețea de aproximativ 150 de bancomate în 83 de localități din România.
Recent, Banca Transilvania a finalizat procedurile de achiziție a OTP Bank România, OTP Leasing România IFN, OTP Asset Management România, OTP Factoring, precum și a filialelor OTP Consulting România, OTP Advisors și Fundația OTP Bank România, informează Profit.ro.
Valoarea totală a tranzacției, care urmează să fie achitată de către Banca Transilvania, se ridică la suma de 347,5 milioane euro. Această sumă este inferioară valorii fondurilor proprii ale OTP, estimată la aproximativ 400 de milioane de euro, de la care partea maghiară a inițiat negocierile, și se apropie mai mult de suma solicitată de OTP în toamna anului trecut, pe parcursul discuțiilor.
Horia Ciorcilă, Președintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania, a declarat: „Banca Transilvania are un istoric foarte reușit atât în ceea ce privește creșterea organică, cât și achizițiile. Integrările companiilor achiziționate ne-au ajutat să ne formăm capabilități unice, să ajungem liderul pieței românești și să trasăm strategia Grupului Banca Transilvania pentru a deveni lider în toate segmentele. Pasul făcut azi este în această direcție și întărește angajamentul nostru de a susține economia românească. BT este pregătită pentru o integrare rapidă și lină, sunt încrezător că vom face o execuție foarte bună a integrării, în interesul clienților, angajaților și al pieței”.
Sándor Csányi, Președinte și Director General al OTP Bank, a afirmat: „Obiectivul principal, strategic al OTP Group este de a-și crește cota de piață în Europa Centrală și de Est – și, recent, în Asia Centrală – prin creștere organică și achiziții. Am avut aceeași strategie și în România timp de douăzeci de ani, dar nu am reușit să atingem cota de piață dorită, așa încât decizia managementului a fost să vindem aceste subsidiare. Acest pas permite grupului nostru să țintească piețe în care poate avea o prezență mult mai mare în viitor. Sunt convins că Banca Transilvania, ca lider de piață în România și nou proprietar al OTP Bank România, va oferi numeroase oportunități clienților și angajaților. Mulțumesc managementului și echipei OTP Bank România pentru dedicare și munca la standarde înalte pe parcursul a douăzeci de ani, timp în care OTP Bank România a fost un jucător stabil pe piață, cu contribuții notabile și standarde înalte privind serviciile financiare din România”.