Averile miliardarilor lovite de schimbările bursiere recente

În contextul unei fluctuații fără precedent pe piețele financiare globale, elita miliardarilor tehnologiei a resimțit un impact considerabil  asupra averilor lor.

Vineri, averea netă a lui Jeff Bezos a înregistrat o diminuare de 15,2 miliarde de dolari, reprezentând un început al unei scăderi masive care a erodat 134 de miliarde de dolari din patrimoniul cumulat al primilor 500 cei mai înstăriți indivizi ai planetei. Această evoluție a precedat panica generalizată care a cuprins bursele la începutul săptămânii, informează HotNews.ro.

Acțiunile Amazon Inc. au suferit o depreciere de 8,8% la Bursa de Valori din New York, în cadrul unei scăderi generalizate a piețelor de capital. Drept consecință, averea netă a lui Jeff Bezos s-a contractat până la 191,5 miliarde de dolari, conform clasamentului miliardarilor întocmit de Bloomberg.

Deprecierea înregistrată vineri se situează pe locul trei în topul celor mai severe lovituri financiare suferite de Bezos, fiind surclasată doar de episodul din 4 aprilie 2019, când patrimoniul său s-a diminuat cu 36 de miliarde de dolari în urma finalizării procedurii de divorț, și de incidentul din 29 aprilie 2022, când titlurile Amazon au înregistrat o scădere de 14%.

Indicele tehnologic Nasdaq 100 a consemnat o depreciere de 2,4% vineri, afectând și alți magnați ai industriei, printre care Elon Musk și Larry Ellison, fondatorul Oracle Corp. Averile nete ale acestora s-au redus cu 6,6 miliarde de dolari, respectiv 4,4 miliarde de dolari. Incertitudinile legate de potențialele reduceri ale ratelor dobânzilor de către Rezerva Federală a SUA, coroborate cu rezultate financiare sub așteptări ale unor companii, au determinat intrarea indicelui Nasdaq în zona de corecție, erodând peste 2.000 de miliarde de dolari din capitalizarea sa în doar 21 de zile.

Declinul sever al acțiunilor Amazon, cel mai pronunțat din aprilie 2022, survine în urma anunțului companiei privind intenția de a menține un nivel ridicat al investițiilor în inteligența artificială, în detrimentul profitabilității pe termen scurt.

Alți titani ai tehnologiei, precum Mark Zuckerberg, Sergey Brin și Larry Page, au suferit și ei pierderi de peste trei miliarde de dolari fiecare vineri, ca urmare a deprecierii acțiunilor Meta Platforms Inc și Alphabet la bursa new-yorkeză. Cumulativ, miliardarii din sectorul tech au înregistrat o diminuare a averilor de 68 de miliarde de dolari.

Criza de vineri pe piața americană a generat un efect de contagiune major luni pe piețele asiatice, determinând suspendări repetate ale ședințelor de tranzacționare, în timp ce investitorii așteaptă cu anxietate deschiderea piețelor financiare din Europa și Statele Unite, potrivit sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

La ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

Revolut este un serviciu financiar digital care a câștigat rapid popularitate datorită funcționalităților sale...