Arizona Iced Tea: Compania care nu a mărit niciodată prețurile produselor.

Don Vultaggio, cofondator și director executiv al producătorului american de băuturi răcoritoare Arizona Iced Tea, a oferit o explicație privind decizia companiei sale de a menține prețurile neschimbate timp de peste trei decenii.

În ciuda denumirii sale, întreprinderea nu are nicio conexiune cu statul american Arizona, cunoscut pentru Marele Canion, Vultaggio mărturisind că nu a vizitat niciodată acest loc, , informează HotNews.ro.

Compania a fost înființată în metropola New York în 1992 de către Vultaggio și un amic, inspirați de succesul înregistrat la acea vreme de băuturile Snapple.

Comercializate în recipiente voluminoase de 680 ml, produsele Arizona (marca fiind stilizată AriZona pe ambalaje) au câștigat rapid popularitate, iar Vultaggio continuă să conducă firma alături de cei doi fii ai săi.

Un element constant a rămas prețul băuturilor Arizona Iced Tea: 99 de cenți.

În cadrul unui interviu recent acordat emisiunii Today de la NBC News, Vultaggio a fost chestionat despre strategia de menținere a prețului în contextul inflației accentuate din SUA din ultimii ani, fără a recurge la reducerea cantității produsului.

Răspunsul său a fost: „Le facem mai repede, le transportăm mai bine, le livrăm mai aproape, dozele sunt mai subțiri”.

Când a fost întrebat de ce nu optează pentru majorarea prețurilor pentru a-și spori profitul, având în vedere că competitorii Arizona Iced Tea comercializează produse similare la prețuri superioare, Vultaggio a replicat: „Avem succes. Nu avem datorii. Noi deținem totul”.

El a continuat retoric: „De ce [nu majorăm prețurile]? De ce ar trebui oamenii care au dificultăți în a-și plăti chiria să plătească mai mult pentru băutura noastră?”, adăugând: „Poate este modul meu mărunt de a da înapoi [comunității]”.

Întrebat dacă exclude complet posibilitatea de a crește vreodată prețurile, Vultaggio a răspuns că nu poate afirma „niciodată”, dar că în prezent nu există planuri în această direcție pentru viitorul previzibil.

„Vom continua să luptăm pentru consumatori pe cât de greu ne este în putință deoarece consumatorii sunt prietenii mei”, a declarat Vultaggio.

Conform estimărilor agenției Bloomberg, averea lui Vultaggio și a familiei sale se ridică la 6,5 miliarde de dolari. În 2015, el a achiziționat pentru un miliard de dolari cota din companie deținută de prietenul alături de care a fondat-o. Arizona Iced Tea nu este listată la bursă, fiind deținută integral de familia Vultaggio.

Compania imprimă pe recipientele sale prețul recomandat de 0,99 cenți, deși comercianții au libertatea de a stabili un preț superior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Valoare reziduală

Ce înseamnă valoarea reziduală? Valoarea reziduală reprezintă suma de bani pe care un client care...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....