ANPC oferă sfaturi pentru cumpărături online sigure

Internetul a devenit o platformă esențială pentru achiziționarea rapidă și eficientă a produselor, însă utilizatorii trebuie să fie precauți pentru a evita capcanele potențiale. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a emis recent câteva recomandări esențiale menite să protejeze consumatorii în mediul online.

Potrivit unui mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook ANPC.gov, există câteva măsuri simple pe care oricine le poate lua atunci când face cumpărături online:

  • Verificarea lacătului de securitate și adresa URL: Este important ca site-urile web să afișeze un simbol al lacătului în bara de adrese și să folosească prefixul ‘https’ în URL, indicând faptul că conexiunea este securizată.
  • Citiți descrierea produsului și politica de retur: Înainte de a finaliza o achiziție, consumatorii sunt sfătuiți să verifice cu atenție detaliile produsului și condițiile privind returnarea acestuia. Această practică poate preveni dezamăgirile legate de produse care nu corespund descrierilor inițiale sau dificultățile întâmpinate la retur.
  • Evitarea ofertelor „prea bune ca să fie adevărate”: Ofertele extrem de tentante pot fi deseori un semn al unei posibile fraude sau al unor produse contrafacute. Este recomandat ca utilizatorii să se informeze înainte de achiziții impulsive bazate pe reduceri neobișnuite.
  • Plați prin metode securizate: Utilizarea cardurilor bancare sau a platformelor recunoscute precum PayPal asigură un nivel suplimentar de protecție împotriva fraudelor financiare.

Această campanie informativă are scopul nu doar de a educa publicul larg cu privire la riscurile asociate cumpărăturilor online, dar și acela de a promova obiceiuri sănătoase în materie financiar-comercial. ANPC îndeamnă consumatorii nu doar să adopte aceste măsuri preventive, ci și să distribuie aceste informații prietenilor lor pentru o mai bună conștientizare colectivă asupra siguranței digitale.

Sursa: Pagina oficiala Facebook ANPC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

La ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

Revolut este un serviciu financiar digital care a câștigat rapid popularitate datorită funcționalităților sale...