Cea mai mică dobândă la credit de nevoi personale

Bănci cu cea mai mică dobândă la creditele de nevoi personale

Creditul de nevoi personale este un credit de consum, în euro sau lei, pentru care solicitantul nu trebuie să prezinte dovezi ale utilizării acestuia, precum nici scopul folosirii. Acesta reprezintă  un tip de împrumut oferit de bănci sau instituții financiare pentru persoane fizice, putând fi utilizat pentru diverse nevoi personale, cum ar fi renovarea casei, achiziționarea de bunuri, vacanțe, plata studiilor, achitarea altor credite, urgențe medicale sau alte cheltuieli neprevăzute. 

În vederea determinării celei mai optime oferte pentru un credit de nevoi personale, trebuie luați în calcul mai mulți factori cum ar fi: rata dobânzii, suma maximă ce poate fi accesată, comisionul de analiză și alte asemenea. În funcție de rata dobînzii, cel mai ieftin credit de nevoi personale este creditul George de la BCR prin care se poate accesa până la 180.000 RON, cu o dobândă fixă începând de la 7,79%/an – cea mai mică dobândă pentru un credit de nevoi personale în momentul de față.

Rata dobânzii oferite de alte bănci este mai ridicată, lista băncilor în funcție de rata dobânzii pentru un credit de nevoi personale este următoarea:

  1. George de la BCR – 7.79%
  2. Unicredit Bank – 7,99%
  3. OTP Bank – 7,99%
  4. ING Bank – 8,49%
  5. Banca Transilvania – 8,90%
  6. First Bank – 9,20%
  7. BRD Bank – 9,45%
  8. Raiffeisen – 10,75%
  9. Garanti Bank – 10,80%
  10. Alpha Bank – 10,90%
  11. CEC Bank – 11%
  12. Patria Bank – 11,29%
  13. Intesa Sanpaolo – 11,45%
  14. Libra Internet Bank – 14,48%

Cum să negociezi o dobândă mai mică?

În legătură cu negocierea ratei dobânzilor, este important de menționat că aceasta nu este o procedură obligatorie. Astfel, posibilitatea negocierii depinde, în cele mai multe cazuri de politica internă a instituției financiare, precum și de disponibilitatea acesteia de a oferi dobânzi mai mici. Pentru a negocia o dobândă mai mică la un credit de nevoi personale, se pot încerca numeroase strategii.

Prima strategie este îmbunătățirea scorului de credit, care poate fi realizat prin plata facturilor la timp, reducerea datoriilor existente și corectarea oricărei erori din raportul de credit. O altă strategie ar putea fi pregătirea temeinică pentru negociere. Astfel este recomandabilă documentarea asupra ratelor medii pe piață, precum  și obținerea unor oferte de la cel puțin 3-5 bănci diferite, acestea putând fi folosite ca pârghii de negociere. Totodată, de regulă se dovedește a fi utilă sublinierea istoricului de client fidel (dacă este cazul), precum și prezentarea ofertelor concurente ale altor bănci. Mai mult, dacă este posibil, se poate propune un avans mai mare în schimbul unei rate mai mici.

Trebuie însă reținut că niciuna dintre aceste strategii și modalități de negociere nu conferă certitudinea succesului și reducerea ratei dobânzii. Succesul negocierii depinde de mulți factori, inclusiv politicile băncii, situația economică generală și profilul financiar al celui care apelează la creditul de nevoi personale. 

Beneficiile unei dobânzi mici

O dobândă mai mică la un credit de nevoi personale oferă mai multe beneficii importante, aceste beneficii subliniind importanța negocierii unei dobânzi cât mai mici posibil. Astfel, o dobândă mai mică determină un cost total mai mic al împrumutului, beneficiarul creditului putând astfel plăti mai puțin în total pe durata creditului și economisi bani pe termen lung. 

Un alt beneficiu al unei dobânzi mai mici îl constituie rambursarea mai rapidă a creditului principal. În aceste sens o dobândă mai mică permite eliberarea mai rapidă de datorie și presupune în același timp și un risc financiar redus, existând șanse mai mici de a ajunge în incapacitate de plată.

Nu în ultimul rând, plățile constante la o rată accesibilă pot ajuta la îmbunătățirea scorului de credit, iar o dobândă inițială mai mică îl poate poziționa pe beneficiar mai bine pentru o eventuală refinanțare.

Citește mai multe despre credit ipotecar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

La ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

Revolut este un serviciu financiar digital care a câștigat rapid popularitate datorită funcționalităților sale...