Președintele ASF, Alexandru Petrescu, participă la reuniunea ESMA de la Paris

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Alexandru Petrescu, se află în perioada 2-3 aprilie 2025 la Paris pentru a participa la reuniunea Consiliului Supraveghetorilor al Autorității Europene pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA). Evenimentul reunește reprezentanți ai autorităților naționale de supraveghere din întreaga Uniune Europeană.

Discuțiile din cadrul reuniunii se concentrează asupra unor teme esențiale pentru piața financiară europeană. Printre acestea se numără supravegherea riscurilor asociate furnizorilor terți de servicii. În acest context, participanții discută despre completarea manualului de supraveghere al ESMA pentru a asigura o abordare comună și condiții echitabile de concurență în întreaga UE.

Un alt subiect important pe agenda discuțiilor este abordarea riscurilor legate de utilizarea unui nivel ridicat de levier de către fondurile de investiții. Acest aspect poate implica riscuri semnificative pentru stabilitatea financiară și necesită o atenție sporită din partea autorităților competente.

Reuniunea abordează, totodată, elaborarea cadrului legislativ necesar implementării amendamentelor la directivele europene privind serviciile și activitățile piețelor financiare (MiFID și MiFIR). Evoluțiile recente privind regulamentul criptoactivelor (MICA) sunt un alt punct important pe ordinea de zi.

În cadrul întâlnirii au loc consultări bilaterale cu Autoritatea Britanică UK FCA. Președintele Ashley Alder și Directorul Executiv Nikhil Rathi participă la dialoguri anuale care vizează principalele teme relevante pentru interacțiunea dintre piața britanică și cea europeană.

De asemenea, evenimentul include dezbateri asupra celor mai recente evoluții economice, politice și geostrategice globale din perspectiva impactului potențial asupra sectorului financiar al Uniunii Europene.

Sursa: pagina oficiala Facebook ASF România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2025?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

La ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

Revolut este un serviciu financiar digital care a câștigat rapid popularitate datorită funcționalităților sale...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...