România primește Avizul formal al OCDE în domeniul guvernanței corporative

România a obținut avizul formal din partea Comitetului de Guvernanță Corporativă al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) ca parte a procesului său de aderare la organizație. Evaluarea s-a desfășurat la Paris, între 7 și 8 aprilie.

La sesiunea Comitetului au participat Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Alexandru Petrescu, Luca Niculescu, Secretar de Stat și Coordonator Național pentru procesul de aderare la OCDE, Adrian Țuțuianu, Secretar General Adjunct al Guvernului, echipa de coordonare SGG și Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

„Avizul formal în domeniul guvernanței corporative marchează un moment important de recunoaștere a progreselor după o perioadă îndelungată de pregătiri intense”, a declarat Alexandru Petrescu. Acesta a subliniat eforturile depuse pentru alinierea pieței românești la principiile G20/OCDE privind guvernanța corporativă.

Echipa ASF a prezentat măsurile implementate pe plan național pentru îmbunătățirea guvernanței companiilor listate. Au fost evidențiați pași importanți în Strategia națională privind dezvoltarea pieței de capital prin legislația destinată simplificării listării și creșterii lichidității piețelor secundare.

A fost discutată actualizarea Codului Bursei cu principii noi legate de sustenabilitate și tratamentul părților interesate. Avizul favorabil confirmă că România aliniază politicile sale cu standardele OCDE în acest domeniu crucial.

„Ne angajăm să rămânem activi în implementarea obiectivelor Strategiei naționale privind dezvoltarea pieței”, a conchis Președintele ASF.

Sursa: pagina oficială Facebook ASF România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2025?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

La ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

Revolut este un serviciu financiar digital care a câștigat rapid popularitate datorită funcționalităților sale...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...