Consiliul Național al Audiovizualului aplică sancțiuni posturilor TV și emite decizii de intrare în legalitate

În cadrul ședinței publice din 26 noiembrie 2024, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate, ca urmare a autosesizării și a sesizărilor primite. În urma acestei analize, CNA a decis să aplice somații publice unor posturi TV și să emită decizii de intrare în legalitate pentru anumite campanii publicitare, conform hunedoarainfo.ro.

Somații publice pentru posturile TV:

  • Digi Sport 1 și Prima Sport 1 au primit somații pentru nerespectarea dispozițiilor art. 111 lit. c) din Codul audiovizualului, care prevede că minispoturile de publicitate trebuie inserate doar în momentele naturale de întrerupere ale jocurilor sportive. La Digi Sport 1 s-a monitorizat meciul „Rapid – Oțelul Galați” din 28 septembrie 2024, iar la Prima Sport – meciul „FC Rapid – Universitatea Cluj” din data de 16 septembrie 2024.
  • Antena 1 a fost somată pentru încălcarea prevederilor art. 28 alin. (1) lit. a) din Legea audiovizualului nr.504/2002 la transmisiunea Marelui Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului pe data de15 septembrie2024.

Deciziile privind intrarea în legalitate:

  • „Casa de monede” – spoturi difuzate cu practici comerciale considerate înșelătoare între7-13 octombrie2024.
  • „Exomena” – nerespectarea dispozițiilor privind atribuirea proprietăților medicinale între23-29septembrie2024.
  • „Tonico Forte”, „Doppelherz Kollagen Beauty Plus”, „Thyrohelp”- toate au fost difuzate fără respectarea reglementărilor legale referitoare la suplimente alimentare între30septembrie–6octombrieși23–29septembrie2024,respectiv.

CNA a mai aplicat o amendă societății Ave Concerte Media SRL (Super TV), în valoare de 10,000lei, pentru încălcări ale articolelor 54 alin.(2) și 58 alin.(1) din Legea audiovizualului nr 504/2002. De asemenea, o somație publica a fost aplicata societatii EXTOURMEDIASRL (Clopotiva,Hunedoara) pentru nerespectarea similara dispoziților legale. Cu privire la prevederile legislației invocate, CNA subliniaza importanța respectării integrității și valorii programelor, dar și necesitatea obținerii acordurilor necesare pentru difuzările media, așa cum este stipulat în Legea audiovizaului nr 504/2002 cu modificările ulterioare. Sursa informațiilor este pagina oficiala de Facebook a Consiliului Naționalal Audiovizaului](https://www.facebook.com/consiliuInationalalaudiovizaulu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2025?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

La ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

Revolut este un serviciu financiar digital care a câștigat rapid popularitate datorită funcționalităților sale...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...