Paradisul fiscal italian se evaporă. Ce taxe se dublează?

Guvernul italian a luat decizia de a majora impozitarea veniturilor obținute în străinătate de către persoanele înstărite care au ales să se stabilească în țară pentru a beneficia de avantaje fiscale. Această măsură a fost aprobată de administrația condusă de prim-ministrul Giorgia Meloni, care a decis să dubleze taxa anuală aplicată acestor venituri, crescând-o de la 100.000 la 200.000 de euro, informează Business Magazin.

Autoritățile de la Roma anticipează că această inițiativă va contribui la creșterea veniturilor la bugetul de stat și va ajuta la reducerea deficitului bugetar, în încercarea de a liniști îngrijorările Bruxelles-ului cu privire la situația finanțelor publice italiene.

Contextul acestei decizii este marcat de dificultățile Italiei în gestionarea deficitului bugetar, care a atins nivelul de 7,4% din PIB în anul precedent, depășind cu mult limita maximă admisă de 3% din PIB.

Conform estimărilor Uniunii Europene, deficitul bugetar al Italiei pentru anul în curs va fi de 4,4% din PIB, încă mult peste plafonul acceptat. Această situație a determinat Bruxelles-ul să inițieze în luna iulie proceduri de deficit excesiv, solicitând Romei să prezinte un plan de ajustare fiscală pe termen mediu până la finele lunii septembrie.

Ministrul de Finanțe, Giancarlo Giorgetti, nu a oferit detalii imediate privind suma suplimentară pe care guvernul se așteaptă să o colecteze în urma acestei majorări fiscale.

În ultimii ani, Italia, deși în general considerată o țară cu o fiscalitate ridicată, a devenit o destinație atractivă pentru persoanele cu averi mari, datorită unor stimulente fiscale generoase introduse în 2016. Aceste măsuri au fost concepute cu scopul de a contracara fenomenul de lungă durată al exodului de specialiști din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

La ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

Revolut este un serviciu financiar digital care a câștigat rapid popularitate datorită funcționalităților sale...