Producătorul Pringles, ținta unei posibile preluări de către Mars. Acțiunile cresc cu 14%

Valoarea bursieră a companiei Kellanova, renumită pentru fabricarea snack-urilor Pringles, a înregistrat o creștere spectaculoasă de 14%, după ce inițial a atins un vârf de 18%, ca urmare a unor informații difuzate de Reuters privind un posibil interes de achiziție din partea companiei din industria dulciurilor, Mars, anunță Profit.ro.

O eventuală fuziune între Mars și Kellanova, companie aflată sub controlul unei familii și cunoscută pentru branduri precum Rice Krispies Treats și Pop-Tarts, ar putea reprezenta una dintre cele mai semnificative tranzacții din istoria sectorului alimentar.

Robert Moskow, analist la TD Cowen, a comentat: „Credem că portofoliul K de mărci populare de gustări se va potrivi bine cu Mars și o va ajuta să se extindă pe piețele internaționale”.

Industria alimentelor preambalate a fost martora unei intensificări a activităților de fuziuni și achiziții în ultimul an. Printre tranzacțiile notabile se numără preluarea Sovos Brands, proprietarul sosurilor de paste Rao, de către Campbell Soup pentru 2,33 miliarde de dolari, precum și achiziția producătorului de Twinkies, Hostess Brands, de către J.M. Smucker pentru suma de 5,6 miliarde de dolari.

Experții în domeniu sugerează că o potențială fuziune între Kellanova și Mars ar putea cataliza și alte mișcări de consolidare în acest sector, informează sursa citată.

În cel de-al doilea trimestru al anului financiar, Kellanova a raportat o creștere a vânzărilor organice și a previziunilor de profit, datorită cererii constante pentru brandul său principal, Pringles, și a strategiilor promoționale eficiente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

La ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

Revolut este un serviciu financiar digital care a câștigat rapid popularitate datorită funcționalităților sale...