Prăbușirea Bitcoin. Panica pe piețele financiare se extinde în lumea criptomonedelor

Piața criptomonedelor a înregistrat o scădere bruscă luni, cu Bitcoin atingând praguri minime neatinse din februarie.

Valoarea Bitcoin s-a diminuat cu peste 13% în cursul zilei de luni, ajungând la 50.963,57 USD, conform datelor Coin Metrics. La un moment dat, prețul a coborât până la 49.111,10 USD, marcând prima dată când a trecut sub pragul de 50.000 USD din luna februarie.

De la apogeul său recent de 69.982 USD atins pe 20 iulie, Bitcoin a pierdut aproximativ 18% din valoare în doar o săptămână.

Această depreciere se încadrează într-un context mai larg de instabilitate pe piețele financiare globale, declanșată de un raport dezamăgitor privind piața muncii din SUA publicat vineri, care a reînviat temerile investitorilor cu privire la o posibilă recesiune.

Conform adevărul.ro, Antoni Trenchev, co-fondator Nexo, a comentat situația: „Căderi de 30 la sută, oricât de înfricoșătoare sunt, sunt egale pentru cursul piețelor bull și este încurajator că bitcoinul a revenit peste 50.000 de dolari. Dar să nu vă înșelați, ne aflăm într-un mediu de piață instabil și agitat… momentul de a deveni optimist va fi atunci când bitcoin își reia media mobilă de 200 de zile, care de obicei ne spune dacă ne aflăm pe o piață urs sau urs, la 61.500 USD.”

Richard Teng, CEO Binance, a oferit o perspectivă mai largă asupra situației: „Scăderile drastice recente ale prețurilor cripto și activelor sunt influențate de factori macroeconomici. Nu credem că este un indicator al unei tendințe negative pe termen lung. Cu posibilele reduceri ale ratelor Fed și volatilitatea geopolitică, există încă un potențial semnificativ pentru fluctuațiile pieței”.

Simon Peters, analist la eToro, a explicat pentru publicația citată cauzele acestei volatilități: „Activele de risc au scăzut în timpul sesiunii de tranzacționare asiatice de luni, după publicarea vineri a unui raport mai slab din SUA privind locurile de muncă și șomajul, cuplat cu o apreciere a yenului japonez ca urmare a creșterii recente a ratei dobânzii de către Banca Japoniei – ducând la o fugă a investitorilor dinspre activele de risc”.

Peters a menționat și alte factori care au contribuit la scăderea pieței criptomonedelor, precum temerile legate de rambursarea creditorilor de către fosta bursă Mt.Gox și aparenta lichidare a unor poziții substanțiale în criptoactive de către Jump Crypto.

Analiza lui Peters arată că aproximativ 300 de miliarde de dolari au fost eliminate din capitalizarea totală a pieței criptomonedelor. Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă, a înregistrat o scădere de 14%, ajungând la 2.300 de dolari.

Cu toate acestea, Peters subliniază că indicatorii tehnici sugerează o posibilă revenire: „Cu toate acestea, indicatorii tehnici arată acum ca „oversold” sau supra-vândut, iar indicii Fear/ Greed ce contorizează sentimentul de frică și de lăcomie pentru piața cripto semnalează „frica”, lucru care este, de obicei, un semn de atingere a unui minim al prețului, astfel încât este posibil să vedem o revenire din acest punct în următoarele zile. Cât de mult îți va reveni prețul va trebui să așteptăm și să vedem”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

La ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

Revolut este un serviciu financiar digital care a câștigat rapid popularitate datorită funcționalităților sale...