Banca Angliei reduce rata dobânzii pentru prima dată de la începutul pandemiei Covid, semnalând o îmbunătățire a economiei britanice

În cadrul unei mișcări mult așteptate, Banca Angliei a anunțat joi o reducere a ratei dobânzii de referință cu 0,25 puncte procentuale, stabilind-o la 5%. Această decizie marchează prima scădere a ratei dobânzii din martie 2020, când pandemia de COVID-19 a lovit economia globală.

Reducerea vine ca urmare a unei ameliorări a situației economice din Regatul Unit. Inflația, care a atins un vârf alarmant de 11,1% în octombrie 2022, a revenit la ținta de 2% stabilită de Banca Angliei în luna mai a acestui an și s-a menținut la același nivel în iunie, informează Biziday.

Cu toate acestea, reprezentanții băncii centrale britanice au adoptat o atitudine prudentă, avertizând că viitoarele decizii de reducere a ratelor dobânzilor vor fi luate cu precauție: „Trebuie să ne asigurăm că inflația rămâne scăzută și să evităm reducerea prea rapidă sau prea accentuată a ratelor dobânzilor”.

Această decizie plasează economia britanică într-o poziție aparent mai favorabilă comparativ cu Zona Euro și Statele Unite. În timp ce Banca Centrală Europeană a redus deja rata dobânzii în iunie, Rezerva Federală americană a optat pentru menținerea ratelor actuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

La ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

Revolut este un serviciu financiar digital care a câștigat rapid popularitate datorită funcționalităților sale...