Revolut introduce Fondurile Flexibile de Investiții pentru clienții din România

Revolut, care înregistrează în prezent peste 45 de milioane de utilizatori la nivel mondial, dintre care aproximativ 4 milioane se află în România, introduce pe piața locală un produs financiar inovator denumit Fondurile Flexibile de Investiții.

Această nouă ofertă permite atât clienților existenți, cât și celor potențiali să beneficieze de rate ale dobânzii variind între 4,08% și 5,35% pentru conturile denominate în dolari americani, oferindu-le totodată flexibilitatea de a efectua retrageri și depuneri în orice moment, cu respectarea anumitor termeni și condiții, informează bursa.ro.

Prin inițierea unui Fond Flexibil, utilizatorul plasează capital în instrumente financiare cunoscute sub denumirea de fonduri de piață monetară (Money Market Funds – MMF), care oferă randamente corelate cu ratele dobânzilor de pe piețele monetare.

Această corelație implică faptul că în perioadele în care băncile centrale mențin rate de referință ridicate, MMF-urile tind să ofere profituri superioare conturilor de economii tradiționale, și invers.

Capitalul investit de clienți beneficiază de protecție prin intermediul Schemei lituaniene de asigurare a investitorilor, care acoperă sume de până la 22.000 de euro, cu mențiunea că riscurile inerente investițiilor nu sunt incluse în această schemă de protecție.

Fondurile Flexibile, caracterizate prin acumularea zilnică a dobânzii, sunt disponibile în trei valute majore: euro, dolari americani și lire sterline, cu posibilitatea pentru un client de a deține simultan multiple conturi. Ratele dobânzilor variază în funcție de moneda aleasă și de planul financiar selectat de client.

Conform unui studiu efectuat de firma de cercetare Dynata pentru Revolut, 46% dintre participanții români s-au declarat mulțumiți de investițiile lor, în timp ce 20% au exprimat satisfacție față de aceste plasamente, considerând că îi ajută să-și atingă anumite obiective.

În acest sens, 15% dintre respondenți au menționat că investițiile le aduc satisfacție deoarece contribuie la îmbunătățirea situației lor financiare, iar un procent similar s-a declarat nemulțumit de nivelul investițiilor, citând stresul financiar și insuficiența fondurilor disponibile pentru investiții. 29% dintre românii chestionați au raportat că investesc lunar sume sub 100 de euro, în timp ce 27% alocă între 100 și 500 de euro pentru investiții.

Albert Codorniu, Șeful Departamentului Produse de Economisire, a explicat: „Pentru clienţi, este important să economisească şi să aibă la îndemână instrumente care permit colectarea fiecărei sume de bani. Suntem bucuroşi să lansăm acest produs în România şi astfel să ajutăm clienţii să obţină mai mult de la banii lor. Clienţii români au acum acces la un instrument flexibil care permite investiţii în euro, dolari americani şi lire sterline, aducând în plus şi libertatea de a-şi accesa oricând fondurile puse deoparte, dacă au nevoie de ele”.

Pentru a deschide un Fond Flexibil de Investiții, clienții trebuie să parcurgă următorii pași: să acceseze secțiunea „Economii” din aplicație, să selecteze opțiunea „Începe”, să aleagă și să confirme moneda dorită pentru Fondul Flexibil de Investiții, să accepte termenii și condițiile și să finalizeze procesul de deschidere a contului la Revolut Securities Europe UAB, și să stabilească suma pe care doresc să o investească în Fond.

Află la ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

La ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

Revolut este un serviciu financiar digital care a câștigat rapid popularitate datorită funcționalităților sale...