Criza costului vieții afectează lanțul fast-food McDonald’s care raportează scăderi neașteptate

McDonald’s a raportat o scădere surprinzătoare a vânzărilor globale comparabile în trimestrul al doilea, lanțul fast-food confruntându-se cu dificultăți în a-și păstra clienții cu bugete limitate, care au optat pentru mese mai ieftine acasă, informează Reuters.

Vânzările globale au scăzut cu 1% în al doilea trimestru, marcând prima scădere în 13 trimestre consecutive. Analiștii estimaseră o creștere de 0,53%, conform datelor LSEG.

Inflația persistentă a determinat grupurile cu venituri mai mici să aleagă opțiuni alimentare mai accesibile acasă, ducând la o cerere redusă în industria fast-food, afectând atât McDonald’s, cât și Domino’s Pizza.

Restaurantele au lansat numeroase oferte de meniuri cu valoare ridicată și promoții limitate, cu prețuri între 3 și 5 dolari, pentru a atrage consumatorii atenți la costuri.

Competiția pentru ofertele de meniuri s-a intensificat, cu rivali precum Burger King, Wendy’s și Starbucks.  În acest sens, McDonald’s intenționa să extindă oferta sa de mese la 5 dolari până în august în majoritatea locațiilor din SUA, după lansarea din 25 iunie.

CEO-ul Chris Kempczinski a declarat că consumatorii sunt mai selectivi în cheltuieli. Cu toate acestea, compania și-a menținut neschimbată previziunea privind marja operațională pentru 2024 în intervalul de mijloc spre ridicat de 40%.

Totuși, acțiunile McDonald’s, care au scăzut cu 15% anul acesta, au înregistrat o ușoară creștere în tranzacțiile pre-market, compania menținându-și și bugetul de cheltuieli de capital de până la 2,7 miliarde de dolari.

Mai mult de jumătate din această sumă va fi utilizată pentru deschiderea de noi restaurante în SUA și pe piețele internaționale.

Vânzările comparabile în SUA au scăzut cu 0,7% în trimestrul încheiat la 30 iunie, comparativ cu o creștere de 10,3% în anul precedent. În același timp, Vânzările pe piețele internaționale au scăzut cu 1,1%, influențate de slăbiciunea din Franța, comparativ cu estimările de creștere de 1,69%. Acest segment înregistrase o creștere de 11,9% în anul precedent.

O recuperare mai lentă decât se aștepta în China și conflictul din Orientul Mijlociu a afectat performanța segmentului de afaceri al McDonald’s unde restaurantele sunt operate de partenerii locali, vânzările scăzând cu 1,3% comparativ cu o creștere de 14% în anul anterior.

În ultima perioadă, companii precum McDonald’s și Starbucks au suferit din cauza boicoturilor consumatorilor legate de războiul din Gaza, care le-au afectat vânzările pe piețele din Orientul Mijlociu.

McDonald’s a câștigat 2,97 dolari pe acțiune pe bază ajustată în al doilea trimestru, mai puțin decât cei 3,17 dolari din anul precedent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

La ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

Revolut este un serviciu financiar digital care a câștigat rapid popularitate datorită funcționalităților sale...