Președintele FED anunță progrese în controlul inflației, anticipând reduceri de dobândă

În cadrul unei întâlniri la Washington Economic Club, președintele Rezervei Federale, Jay Powell, a transmis un mesaj optimist privind evoluția inflației în Statele Unite. Declarațiile sale sugerează că obiectivul instituției de a readuce rata inflației la nivelul țintă este pe cale să fie atins.

Powell a subliniat progresul înregistrat în combaterea presiunilor inflaționiste, afirmând: „Am vrut să vedem că inflația se deplasează în mod durabil către ținta noastră de 2%, iar datele ne-au confirmat o îmbunătățire”.

Această declarație reprezintă un semnal puternic că Rezerva Federală ar putea începe să ia în considerare reduceri ale ratei dobânzii în viitorul apropiat, informează Bani.md.

Președintele FED a evidențiat importanța ultimelor trei rapoarte lunare privind inflația, caracterizându-le drept reflectări ale unui „ritm destul de bun” în ceea ce privește evoluția prețurilor. Aceste date vin după o perioadă de creștere neașteptată a inflației în primul trimestru al anului, care a determinat amânarea deciziei de reducere a dobânzii de la nivelul actual de 5,2%.

Deși piețele financiare nu anticipează modificări imediate ale politicii monetare, comentariile lui Powell sunt interpretate ca un indiciu că prima etapă de relaxare a costurilor de împrumut ar putea fi inițiată după următoarea ședință a FED, programată pentru luna septembrie.

Această perspectivă reprezintă o veste încurajatoare pentru investitori, care au urmărit cu atenție eforturile FED de a gestiona inflația fără a provoca o recesiune economică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

La ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

Revolut este un serviciu financiar digital care a câștigat rapid popularitate datorită funcționalităților sale...