Acțiunile UiPath se prăbușesc cu 7% după anunțul reducerii forței de muncă

Acțiunile companiei software UiPath (PATH) au înregistrat o scădere bruscă de 7% în urma anunțului companiei privind intenția de a reduce personalul cu 10%, ceea ce echivalează cu aproximativ 420 de angajați, în cadrul unei strategii de optimizare a costurilor, informează forbes.ro.

Consiliul de Administrație al UiPath a dat undă verde unui plan amplu de restructurare pe 8 iulie 2024, vizând gestionarea mai eficientă a cheltuielilor operaționale. Această inițiativă drastică presupune o diminuare semnificativă a forței de muncă la nivel mondial.

„La 8 iulie 2024, Consiliul de Administrație al UiPath a aprobat acțiuni de restructurare pentru a-și gestiona cheltuielile de exploatare. Se preconizează că aceste acțiuni vor include o reducere globală de aproximativ 10% din forța de muncă globală a companiei, de aproximativ 4.200 de persoane, cea mai mare parte a acestei reduceri urmând să aibă loc până la sfârșitul primului trimestru al anului fiscal 2026. Această reducere a forței de muncă, începând cu data de 1 iulie 2024, are scopul de a stimula în continuare eficiența operațională și centrarea pe client. Aceste schimbări reflectă eforturile de remodelare a organizației prin eficientizarea structurii companiei, în special în ceea ce privește funcțiile operaționale și corporative, prin prioritizarea mai bună a investițiilor noastre în marketing și prin concentrarea investițiilor noastre în cercetare și dezvoltare pe inteligența artificială și pe promovarea inovării în cadrul platformei noastre”, conform informațiilor publicate pe platforma Securities and Exchange Commission.

Compania anticipează că va suporta cheltuieli semnificative în cursul acestui proces de restructurare. Se estimează că sumele alocate pentru pachetele compensatorii ale angajaților vor oscila între 15 și 20 de milioane de dolari.

În plus, UiPath prevede costuri suplimentare cuprinse între 2 și 5 milioane de dolari, care vor fi generate de rezilierea contractelor de închiriere și de alte obligații contractuale.

Suma totală preconizată pentru implementarea acestui plan de restructurare se situează în intervalul 17-25 milioane de dolari. UiPath se așteaptă ca majoritatea acestor cheltuieli să fie efectuate în numerar și să fie înregistrate până la finalul primului trimestru al anului fiscal 2026.

Această decizie radicală a UiPath se încadrează într-un context mai larg de turbulențe în industria tehnologică la scară globală. De la începutul anului curent, peste 200 de companii din sectorul tech au recurs la concedieri masive, afectând aproape 50.000 de profesioniști din domeniu, conform sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

La ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

Revolut este un serviciu financiar digital care a câștigat rapid popularitate datorită funcționalităților sale...