BYD se extinde în Europa: Fabrică de un miliard de dolari în Turcia

Producătorul chinez de autovehicule electrice, BYD, își extinde operațiunile în Turcia prin intermediul unei investiții de un miliard de dolari pentru construcția unei noi unități de producție. Această facilitate va avea capacitatea de a fabrica anual 150.000 de vehicule.

Formalizarea parteneriatului a avut loc în cadrul unei ceremonii publice în Istanbul, la care au participat șeful statului turc, Recep Erdogan, alături de directorul executiv al companiei BYD. Conform declarațiilor ministrului turc al Industriei, operațiunile de producție sunt programate să demareze la finele anului 2026, urmând să genereze aproximativ 5.000 de noi locuri de muncă. Complexul industrial va include, pe lângă liniile de asamblare pentru vehicule electrice și hibride, un centru dedicat cercetării și inovației, anunță Biziday.

Reprezentantul guvernului turc a subliniat că acest acord strategic demonstrează „potențialul țării de a fi nu numai un centru pentru investiții internaționale, ci și un centru pentru inovare și tehnologii verzi avansate”. Acesta a menționat, de asemenea, că Turcia se află în negocieri și cu alți producători auto din Europa și Asia.

BYD, care ocupă locul secund în ierarhia globală a producătorilor de vehicule electrice după Tesla, și-a intensificat recent expansiunea internațională. La sfârșitul anului 2023, compania a semnat un acord pentru deschiderea unei fabrici în Ungaria. Recent, BYD a inaugurat o unitate de producție în Thailanda și are planuri de extindere și în Mexic.

Producătorii chinezi de vehicule electrice se confruntă cu presiuni crescânde din partea autorităților Uniunii Europene și ale Statelor Unite. Săptămâna trecută, Comisia Europeană a decis majorarea tarifelor pentru importurile de vehicule electrice din China. Datorită statutului Turciei de membru al Uniunii Vamale a UE, automobilele produse pe teritoriul turc vor putea fi exportate în spațiul comunitar fără a fi supuse unor taxe suplimentare.

Cu două luni în urmă, autoritățile de la Washington a impus tarife mai mari pentru importurile de vehicule electrice, panouri solare, precum și pentru alte produse fabricate în China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

La ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

Revolut este un serviciu financiar digital care a câștigat rapid popularitate datorită funcționalităților sale...