Optimus, robotul care ar putea rescrie istoria financiară a Tesla, care va deveni o companie de 25 trilioane de dolari.

Elon Musk, cunoscutul antreprenor și vizionar, a făcut o declarație îndrăzneață joi, sugerând că roboții umanoizi Optimus dezvoltați de compania sa ar putea propulsa valoarea de piață a Tesla la peste jumătate din valoarea totală actuală a indicelui S&P 500, anunță Știri.md.

Elon Musk
Foto: Business Insider

În cadrul adunării anuale a acționarilor din 2024, desfășurată la Austin, Texas, Musk s-a autodescris drept un „optimist din punct de vedere patologic”. El a subliniat că Tesla nu doar intră într-o nouă etapă a existenței sale, ci se află în pragul scrierii unui capitol complet nou în istoria sa.

Roboții umanoizi Optimus par să joace un rol central în această viziune ambițioasă. Tesla a dezvăluit pentru prima dată intențiile sale de a dezvolta astfel de roboți în 2021, în timpul unui eveniment dedicat inteligenței artificiale, prezentând atunci un dansator costumat într-un design futurist, androgin și elegant.

La începutul acestui an, compania a prezentat o demonstrație video cu roboții Optimus efectuând sarcini domestice precum pliatul rufelor. Această prezentare a stârnit însă critici din partea experților în robotică, care au considerat-o înșelătoare, susținând că roboții nu erau pe deplin autonomi, ci mai degrabă controlați de operatori umani.

În cadrul evenimentului pentru acționari de joi, Musk a evitat să ofere detalii concrete despre capacitățile actuale ale lui Optimus. În schimb, el a proiectat o viziune futuristă în care roboții ar evolua asemenea personajelor R2D2 și C3PO din universul Star Wars.

Musk a sugerat o gamă largă de aplicații potențiale pentru Optimus, de la efectuarea de sarcini domestice și activități industriale până la educarea copiilor. 

În ceea ce privește impactul asupra valorii acționarilor, el a estimat că Optimus ar putea fi catalizatorul care să ducă capitalizarea de piață a Tesla la impresionanta sumă de 25 de trilioane de dolari în viitor.

Adresându-se unei audiențe predominant favorabile în cadrul Gigafactory, Musk a anunțat planuri ambițioase pentru viitorul apropiat. 

El a promis că Tesla va intra în „producție limitată” de Optimus în 2025 și va testa roboții umanoizi în propriile facilități de producție anul viitor. Predicția sa îndrăzneață include prezența a „peste 1.000 sau câteva mii de roboți Optimus care lucrează la Tesla” până în 2025.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

La ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

Revolut este un serviciu financiar digital care a câștigat rapid popularitate datorită funcționalităților sale...