Ce se întâmplă dacă nu ridici banii de la Western Union?

Cunoscut ca fiind unul dintre cele mai mari servicii de transferuri de bani din lume, serviciile generate de Western Union sunt prezente în peste 200 de țări, oferind astfel posibilitatea de a trimite și primi bani în și din întreaga lume, inclusiv în România. 

Astfel, în cazul în care o persoană dorește să realizeze un transfer prin Western Union, există două metode de a realiza tranzacția:

  • Online

Pentru transferurile online, expeditorul are nevoie de un cont de utilizator la Western Union și un cont bancar existent, în care se găsesc banii care trebuie transferați. 

De asemenea, pentru un asemenea transfer este necesar să fie cunoscute câteva detalii despre beneficiar: numele acestuia, instituția bancară la care are cardul și contul bancar. Toate transferurile online se pot realiza cu ajutorul dispozitivelor electronice, cum ar fi, telefonul mobil, laptop, tabletă, etc.

  • Dintr-o locație parteneră

Chiar dacă, în acest caz este necesară deplasarea până la o unitate parteneră Western Union, aceste transferuri se realizează foarte ușor, prezentând doar cartea de identitate, detaliile despre beneficiarul banilor și banii în numerar care trebuie transferați. 

Pentru a intra în posesia banilor, beneficiarul are nevoie doar de un cont bancar, în cazul transferului online, iar în cazul transferului realizat într-o unitate parteneră, trebuie prezinte un act de identitate valabil și să furnizeze următoarele informații: 

  • număr de urmărire al transferului (MTCN);
  • țara de origine a transferului;
  • numele expeditorului;
  • suma de bani transferată.

După ce sumele de bani au fost transferate utilizând serviciul Western Union, acestea sunt disponibile în doar câteva minute sau câteva ore, spre deosebire de transferurile bancare, care de regulă, durează între 2-5 zile lucrătoare. 

Important de menționat este faptul că prin Western Union, banii pot fi transferați îmtr-un cont bancar sau direct pe un card de debit Mastercard, respectiv pot fi ridicați în numerar de la locațiile fizice. 

De cele mai multe ori, Western Union oferă clienților rate mai avantajoase pentru transferurile care presupun sume mai mari de bani. În plus, utilizarea Western Union îi oferă expeditorului posibilitatea de a anula transferul online, în termen de 14 zile, banii fiind rambursați în acest caz. 

În principiu, sumele de bani transferate prin Western Union trebuie ridicate de către destinatar în termen de cel mult 45 de zile de la data expedierii, respectiv în termen de 90 de zile, conform politicii Western Union SUA. Cu toate acestea, pot apărea situații în care banii trimiși prin Western Union nu sunt ridicați de destinatar.

Astfel, dacă banii nu sunt ridicați după transfer în termenul de 45 de zile, suma nu va mai putea fi retrasă de către destinatar. În egală măsură, dacă suma de bani nu este revendicată de beneficiar în termenul indicat, banii transferați prin Western Union vor fi returnați expeditorului.

Totodată, în acest context, expeditorul poate solicita anularea transferului, solicitând rambursarea banilor transferați. În acest caz, procesul include taxe suplimentare, iar durata rambursării poate să fie de până la 10 zile lucrătoare de la data solicitării acesteia. 

Nu în ultimul rând, neridicarea banilor poate genera riscuri de securitate pentru persoana care a transferat banii, dar și pentru beneficiar.

Prin urmare, neridicarea banilor poate să producă consecințe pentru ambele părți implicate, returnarea acestora fiind una dintre cele mai întâlnite metode utilizate în acest caz, dar care implică taxe suplimentare. Pentru a evita posibile neplăceri este recomandată respectarea termenului limită care a fost stabilit pentru a retrage suma de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

Cine este obligat să aibă POS în 2024?

Luând în considerare capacitățile tehnologice din zilele noastre, nu este surprinzător că plata cu...

Limită depunere numerar bancă – persoană fizică

Care este limita pentru depunere numerar la bancă pentru persoana fizică? Multe bănci din România...

Am uitat să scot raportul z – ce se întâmplă?

Am uitat să scot raportul z - raport z scos în ziua următoare Potrivit art....

La ce bancă se poate alimenta cardul Revolut?

Revolut este un serviciu financiar digital care a câștigat rapid popularitate datorită funcționalităților sale...